Τε15082018

Τελευταία Ενημέρωση11:45:08 AM

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ενημέρωση Αργολικά Νέα - Ειδήσεις Τοπικά Πολιτιστικά Νέα FOREST FOREVER - Έκθεση Patchwork στο Φουγάρο

FOREST FOREVER - Έκθεση Patchwork στο Φουγάρο

fougaro forest forever
Η FOUGARO THE GALLERY NAFPLIO, εγκαινιάζει το Σάββατο 17 Οκτωβρίου μία διεθνή έκθεση Patchwork με 60 έργα Ευρωπαίων δημιουργών.

Είναι η πρώτη φορά που στη χώρα μας οργανώνεται τόσο μεγάλη και διεθνή έκθεση Patchwork.

Με τίτλο FOREST FOREVER (ΔΑΣΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ), η έκθεση αποτελεί μια πολιτισμική συνεργασία μεταξύ Ευρωπαίων και Αφγανών γυναικών, που εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2014 στην 20η European Patchwork Meeting στο Saint-Μarie aux Mines, στην Γαλλία, και έκτοτε περιοδεύει στην Ευρώπη.

Τα 60 έργα που παρουσιάζονται μοιάζουν με ΛΑΒΑΡΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ. Επιλέχθηκαν από ένα σύνολο 158 συμμετοχών και είχαν ως αφετηρία την χρήση ενός τουλάχιστον κεντημένου φύλλου από τις γυναίκες της περιοχής Langhmani του Αφγανιστάν. Τα φυλλαράκια ενσωματώθηκαν και ενέπνευσαν αυτά τα λάβαρα! Μια Ελληνική συμμετοχή, το «Τραγούδι του Δάσους», θα είναι ένα από τα εκτιθέμενα έργα. Εμπνευσμένο από τη διαρκή αναγέννηση του δάσους, από στοιχεία της λαογραφικής και βυζαντινής μας κληρονομιάς, χρησιμοποιεί πολύ παλιά και πολύτιμα υφάσματα, αποδίδοντας τιμή στην παγκόσμια γυναίκα/μητέρα που -όπως το δάσος- αναγεννά τις δυνάμεις της.

Η FOREST FOREVER είναι μέρος του προγράμματος “Guldusi” (Gul=Τριαντάφυλλο & Dusi=Κέντημα) που με την έμπνευση και συνεχή φροντίδα της Pascale Goldenberg, έχει ήδη βελτιώσει ουσιαστικά τις ζωές 200 οικογενειών στο Αφγανιστάν. Μέσω αυτής της έξυπνης δράσης οι Αφγανές γυναίκες μπορούν να συνεισφέρουν αποτελεσματικά στο οικογενειακό τους εισόδημα, εξασκώντας, ή μαθαίνοντας από την αρχή, τις παραδοσιακές τεχνικές κεντήματος.

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης DAI (Deutsch-Afghanische-Initiative/ Γερμανο-Aφγανική Πρωτοβουλία)

Η DAI ιδρύθηκε το 2002 από Γερμανούς και Αφγανούς, με κύριο στόχο μεταξύ άλλων, την αρωγή γυναικών και παιδιών στην επαρχία του Herat στο Αφγανιστάν, στην ενδοχώρα των νομάδων, στην πεδιάδα Schomali (βόρεια της Kabul) και στο χωριό Bedmoschk.

Τα ΛΑΒΑΡΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ βγαίνουν μέσα από τις αγκαλιές των γυναικών που δημιούργησαν τα υφασμάτινα συρραμμένα έργα με έμπνευση και προπαντός με ψυχή, απλώνοντας με αυτό τον τρόπο ένα χέρι στο Αφγανιστάν.

Η έκθεση θα συνοδεύεται τα Σαββατοκύριακα από εργαστήρια Patchwork και ξεναγήσεις.

Το πωλητήριο από μικρά και μεγάλα έργα θα συνδράμει τους σκοπούς της DAI.

FOREST FOREVER

FOUGARO ΤΗΕ GALLERY, Ασκληπιού 98, Ναύπλιο
Εγκαίνια: Σάββατο 17 Οκτωβρίου, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 9 το βράδυ
Διάρκεια έκθεσης: 17 Οκτωβρίου - 15 Νοεμβρίου 2015
Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη με Κυριακή 11πμ - 2μμ & 5μμ - 9μμ ή κατόπιν συνεννόησης
Ξεναγήσεις: κάθε Σάββατο 6μμ και Κυριακή 12μμ
Εργαστήρια: κάθε Κυριακή

Αρχική σύλληψη & επιμέλεια έκθεσης
Pascale Goldenberg, GULDUSI, DAI (Γερμανο-Aφγανική Πρωτοβουλία)
Ομάδα συντονισμού της έκθεσης στην Ελλάδα
Εύη Στυλιαρά - Καρατζά, Αφροδίτη Ρόμπολα, Μαιριλή Χαραμή, Αλέκα Βουδούρη, Μαρία Κυνηγαλάκη
Επιμέλεια & οργάνωση έκθεσης
ΦΟΥΓΑΡΟ

Προσφορές

Προηγ. Επόμ. Σελίδα:
Πωλείται το nafplioproperties.gr

Πωλείται το nafplioproperties.gr

Πωλείται δυναμική ιστοσελίδα με το domain name nafplioproperties.gr, σχεδιασμένη για επιχείρηση Real Estate, σε Ελληνική και...

Κατασκευή Δυναμικής Ιστοσελίδας - Δώρο 1.000 επαγγελματικές κάρτες

Κατασκευή Δυναμικής Ιστοσελίδας - Δώρο 1.000 επαγγελματικές κάρτες

Προσφορά Kinisis ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.: Κατασκευή Δυναμικής Ιστοσελίδας από 390€. Δώρο 1.000 επαγγελματικές κάρτες. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται η...