Σα21072018

Τελευταία Ενημέρωση11:45:08 AM

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ενημέρωση Αργολικά Νέα - Ειδήσεις Τοπικά Πολιτιστικά Νέα Οι εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Αργείου συγγραφέα Κώστα Χρυσού «Οι Εικόνες της Χαρίκλειας»

Οι εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Αργείου συγγραφέα Κώστα Χρυσού «Οι Εικόνες της Χαρίκλειας»

PROSKLISI

Οι εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Αργείου συγγραφέα Κώστα Χρυσού «Οι Εικόνες της Χαρίκλειας» σήμερα , Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 7.00μμ στο Κωνσταντοπούλειο Μέγαρο του Άργους.
Το βιβλίο βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία κατά την περίοδο της Ποντιακής Γενοκτονίας, στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, που διέπραξαν οι Νεότουρκοι εθνικιστές, που διαπνέονται από αντιοθωμανικά συναισθήματα, και έχουν επικρατήσει πραξικοπηματικά από το 1908.eikones-xarikleiasΤο βιβλίο θα παρουσιάσουν η δικηγόρος Θεοπίστη Σαββίδου και η δικηγόρος Μαρίνα Τσολακίδου. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν η φιλόλογος Άννα Μπουλμέτη και ο υπεύθυνος του Δημοτικού Θεάτρου Άργους Τάσος Θάνος.
Tο βιβλίο είναι πάθος για έναν ολόκληρο πολιτισμό, που παρά λίγο, να εξαφανιστεί. Γενοκτονία φαίνεται να είναι της μόδας - ένας πολιτισμός καταπτοεί άλλο. Αλλά αυτή δεν είναι ακόμα μια άλλη σκοτεινή (και στεγνή ) απαγγελία αυτού του φρικτού φαινομένου, αλλά μια πρόσκληση για να γιορτάσουμε τη ζωή, τη συμμετοχή του αναγνώστη στις μυστικές σκέψεις και σπινθηρίζον χιούμορ που συμβαίνει εδώ, στην πατρίδα της Χαρίκλειας, με αναμνήσεις, διαλέκτους του λόγου, ιδιώματα κοινωνικών προτύπων και τους περιορισμούς των, την οικογενειακή πολιτική, κουσούρια, συνταγές, αρώματα, πίστη, προσευχές και τελετουργικούς δείπνους, γάμους και τη δημιουργία τους, την επιβίωση.
Ο συγγραφέας λέει για το βιβλίο του: Έγραψα το βιβλίο πρώτα γιατί ήξερα τους πρωταγωνιστές και δεύτερο γιατί ήξερα την ιστορία της ζωής των, και ήμουν υποχρεωμένος να την πω - κάτι σα φόρο τιμής στους προγόνους μου. Για μένα ένα ιστορικό μυθιστόρημα είναι ένα "Μυθιστόρημα" και προσπάθησα να χτίσω το Μύθο γύρω από την Ιστορία. Ιστορία και Πολιτισμό που ερεύνησα εκτενώς σε βιβλία, σε 20 τόμους από τα Ποντιακά Αρχεία, στο Διαδίκτυο, και στην οικογένεια μου.

Ο Κώστας Χρυσός γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη αλλά μεγάλωσε στο Άργος. Από το 1975, ζει στο Newcastle της Αγγλίας.kostashrisos photoΈχει Master in Information Systems, Sunderland University και Master in Creative Writing, Newcastle University. Δίδασκε πληροφοριακά και λογοτεχνία σε κολλέγια και πανεπιστήμια.
Για δύο χρόνια βοήθησε με τη λειτουργία του Morden Tower (http://www.mordentower.org), το πιο γνωστό λογοτεχνικό ορόσημο της Βρετανίας, όπου συν-επιμελήθει και σχεδίασε την Ανθολογία "Morden Poets".
Έχει διαβάσει σε πολλούς χώρους στην Αγγλία και στην Ελλάδα, και γράφει στα Ελληνικά και Αγγλικά. Έκδωσε την ποιητική ανθολογία "Με άλλα λόγια," το 2000, και η ποίησή του εκδόθηκε σε πέντε ανθολογίες και πολλά Ελληνικά και διεθνή περιοδικά.
Μετάφρασε στα Ελληνικά το "Briggflatts" του Basil Bunting.
Ένα από τα άρθρα του εμφανίστηκε στο "Poetry Writers' Yearbook 2008".
Είναι ο συντάκτης και δημιουργός της interpoetry.com.
Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.kostashrisos.com

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Προσφορές

Προηγ. Επόμ. Σελίδα:
Πωλείται το nafplioproperties.gr

Πωλείται το nafplioproperties.gr

Πωλείται δυναμική ιστοσελίδα με το domain name nafplioproperties.gr, σχεδιασμένη για επιχείρηση Real Estate, σε Ελληνική και...

Κατασκευή Δυναμικής Ιστοσελίδας - Δώρο 1.000 επαγγελματικές κάρτες

Κατασκευή Δυναμικής Ιστοσελίδας - Δώρο 1.000 επαγγελματικές κάρτες

Προσφορά Kinisis ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.: Κατασκευή Δυναμικής Ιστοσελίδας από 390€. Δώρο 1.000 επαγγελματικές κάρτες. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται η...