Σα21072018

Τελευταία Ενημέρωση11:45:08 AM

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ενημέρωση Αργολικά Νέα - Ειδήσεις Τοπικά Πολιτιστικά Νέα Ίδρυμα Καποδίστριας: Ψηφιακός ο 8ος τόμος των «Ναυπλιακών Αναλέκτων»

Ίδρυμα Καποδίστριας: Ψηφιακός ο 8ος τόμος των «Ναυπλιακών Αναλέκτων»

nafpliaki epanastasi

Το Ίδρυμα «Ιωάννης Καποδίστριας» και η Οργανωτική Επιτροπή των εκδηλώσεων για τα «150 χρόνια από τη Ναυπλιακή Επανάσταση» παρουσιάζουν ψηφιακά σε αρχείο Acrobat (pdf) τον 8ο τόμο των Ναυπλιακών Αναλέκτων.

Ο τόμος περιλαμβάνει τα πρακτικά του Επιστημονικού Συμποσίου για τα 150 χρόνια από τη Ναυπλιακή Επανάσταση (1 Φεβρουαρίου – 8 Απριλίου 1862), που πραγματοποιήθηκε στο Βουλευτικό Ναυπλίου στις 12,13 και 14 Οκτωβρίου 2012.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να «κατεβάσουν» τον τόμο από το διαδίκτυο.. Μπορούν επίσης να βρουν το υλικό από τις εκδηλώσεις του εορτασμού για τα 150 χρόνια Ναυπλιακής Επανάστασης στην ιστοσελίδα http://nafpliakiepanastasi.com/.

Το ίδρυμα «Ιωάννης Καποδίστριας» ιδρύθηκε από το Δήμο Ναυπλιέων το 1990 και οι σκοποί του είναι:

1. Η προβολή του έργου και της ζωής του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια.
2. Η υλοποίηση για το Δήμο δράσεων διατήρησης και προβολής της ιστορικής κληρονομιάς της πόλης με τους ακόλουθους τρόπους:

  • Διοργάνωση εκδηλώσεων, συνεδρίων, ημερίδων, συμποσίων κλπ. για θέματα ιστορίας της πόλης με ιδιαίτερη έμφαση στην προσωπικότητα και το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια.
  • Παραγωγή έντυπων και ψηφιακών εκδόσεων με περιεχόμενο την ιστορία της πόλης.
  • Εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων κατάλληλων για μαθητές σε συνεργασία με άλλα μορφωτικά ιδρύματα.
  • Χρηματοδότηση μελετών μεταπτυχιακών σπουδών σε θέματα ιστορίας και αρχιτεκτονικής της πόλης του Ναυπλίου.
  • Συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης» και η διαμόρφωση βιβλιοθήκης συμβατικής και ψηφιακής, για την τεκμηρίωση της ιστορίας της πόλης του Ναυπλίου.
  • Επιμέλεια – πιστοποίηση κειμένων για την τοποθέτηση πινακίδων ενημέρωσης στην πόλη.
  • Επιστημονική εποπτεία της έκδοσης του περιοδικού «Ναυπλιακά Ανάλεκτα» του Δήμου Ναυπλίου και ορισμό της εκδοτικής ομάδας.
  • Εισήγηση στην ειδική επιτροπή του Δήμου για θέματα ονοματοδοσίας δρόμων και πλατειών της πόλης.
  • Ίδρυση του «Ιστορικού Μουσείου της Πόλης» που θα αναδεικνύει την ιστορική διαδρομή της πόλης σε όλους του τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας (π.χ οικονομική ανάπτυξη, πολιτισμός, βιομηχανία, αθλητισμός κ.α).
  • Προώθηση της συνεργασίας των πόλεων στο πλαίσιο του Δικτύου Πόλεων με την επωνυμία «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» όπως αυτή διατυπώθηκε με την Ιδρυτική Διακήρυξη της 24/2/2007 μεταξύ των Δημάρχων Ναυπλίου, Κέρκυρας, Αίγινας, Αμμοχώστου και Koper-Capodistria (Σλοβενίας) και η περαιτέρω εξάπλωση του δικτύου.`

Προσφορές

Προηγ. Επόμ. Σελίδα:
Κατασκευή Δυναμικής Ιστοσελίδας - Δώρο 1.000 επαγγελματικές κάρτες

Κατασκευή Δυναμικής Ιστοσελίδας - Δώρο 1.000 επαγγελματικές κάρτες

Προσφορά Kinisis ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.: Κατασκευή Δυναμικής Ιστοσελίδας από 390€. Δώρο 1.000 επαγγελματικές κάρτες. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται η...

Πωλείται το nafplioproperties.gr

Πωλείται το nafplioproperties.gr

Πωλείται δυναμική ιστοσελίδα με το domain name nafplioproperties.gr, σχεδιασμένη για επιχείρηση Real Estate, σε Ελληνική και...