Σα21072018

Τελευταία Ενημέρωση11:45:08 AM

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ενημέρωση Αργολικά Νέα - Ειδήσεις Τοπικά Πολιτιστικά Νέα Εργαστήριο για φιλόλογους από το Harvard και τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Αργολίδας

Εργαστήριο για φιλόλογους από το Harvard και τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Αργολίδας

harvard

Εργαστήριο με θέμα «Οι ψηφιακές πηγές γνώσης και η συμβολή τους στο έργο του φιλολόγου» διοργανώνουν το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φιλολόγων Αργολίδας (ΣΦΑ).

Το εργαστήριο θα διεξαχθεί το Σάββατο 1 Νοεμβρίου και την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Harvard, στο Ναύπλιο και θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν 15 φιλόλογοι.


Για το εργαστήριο

Στόχος του εργαστηρίου είναι να εισαγάγει τους φιλολόγους στις έννοιες ψηφιακός εγγραμματισμός (digitalliteracy) και πληροφοριακή παιδεία (ευχέρεια/επάρκεια στη χρήση των ψηφιακών πηγών γνώσης-informationfluency). Εστιάζει σε έγκυρες και αξιόπιστες ψηφιακές πηγές ανθρωπιστικού περιεχομένου, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί θα εξοικειωθούν με τρόπους αναζήτησης καθώς και με το ψηφιακό περιβάλλον των πηγών ελεύθερης πρόσβασης αλλά και με πηγές της ψηφιακής βιβλιοθήκης του Harvard, στην οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση μέσω του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών, καθώς και με άλλα ψηφιακά εργαλεία, διαθέσιμα προς αξιοποίηση στο εκπαιδευτικό τους έργο.

Το εργαστήριο θα συντονίσουν οι:

  • Ματίνα Γκόγκα, συντονίστρια επικοινωνίας και ανάπτυξης προγραμμάτων του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών
  • Μαρία Κωνσταντοπούλου, βιβλιοθηκονόμος - αρχειονόμος, υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης Ανθός του Φουγάρου, MSc στην Πολιτισμική Πληροφορική
  • Γιώργος Τράπαλης, γλωσσολόγος, υπεύθυνος της Υπηρεσίας Ηλεκτρονικής και Έντυπης Ενημέρωσης της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και μέλος της Ομάδας Υποστήριξης Ψηφιακού Αρσακείου.

Το εργαστήριο προσφέρεται δωρεάν και θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.


Πληροφορίες - Δηλώσεις συμμετοχής

Για τη συμμετοχή απαιτείται μόνο η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://chsworkshop.wufoo.com/forms/z72bf120h1gvvc/.

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών και να επικοινωνείτε με τη Ματίνα Γκόγκα στα τηλέφωνα 2752047030 και 27520 47040 ή στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.

Προσφορές

Προηγ. Επόμ. Σελίδα:
Κατασκευή Δυναμικής Ιστοσελίδας - Δώρο 1.000 επαγγελματικές κάρτες

Κατασκευή Δυναμικής Ιστοσελίδας - Δώρο 1.000 επαγγελματικές κάρτες

Προσφορά Kinisis ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.: Κατασκευή Δυναμικής Ιστοσελίδας από 390€. Δώρο 1.000 επαγγελματικές κάρτες. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται η...

Πωλείται το nafplioproperties.gr

Πωλείται το nafplioproperties.gr

Πωλείται δυναμική ιστοσελίδα με το domain name nafplioproperties.gr, σχεδιασμένη για επιχείρηση Real Estate, σε Ελληνική και...