Σα21072018

Τελευταία Ενημέρωση11:45:08 AM

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ενημέρωση Αργολικά Νέα - Ειδήσεις Τοπικά Νέα Πρόγραμμα εκπαίδευσης εθελοντών φροντιστών μακροχρόνια ασθενών από τον ΣΥΚΑΦΙΑΡ

Πρόγραμμα εκπαίδευσης εθελοντών φροντιστών μακροχρόνια ασθενών από τον ΣΥΚΑΦΙΑΡ

sykafiar logo

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Αργολίδας «Η Αλληλεγγύη» (ΣΥΚΑΦΙΑΡ), με στόχο τη στήριξη μακροχρόνιων  ασθενών αλλά και την κινητοποίηση των φορέων και της κοινωνίας, ξεκινά τον 5ο κύκλο εκπαίδευσης εθελοντών.

Το Σεπτέμβριο του 2012 ο Σύλλογος ξεκίνησε το πρόγραμμα εκπαίδευσης εθελοντών φροντιστών μακροχρόνια ασθενών και έχοντας ολοκληρώσει τέσσερις εκπαιδευτικούς κύκλους έχουν εκπαιδευτεί πάνω από 60 άτομα.

Με σύνθημα «Είμαι πλάι σου ..αρκεί να το ζητήσεις», την 1η Νοεμβρίου ξεκινά ο 5ος κύκλος. Θα περιλαμβάνει 10 εκπαιδευτικές συναντήσεις, που θα πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα, Σάββατο 18:00-19:30, στα γραφεία του συλλόγου (Γούναρη 47, Άργος). Οι συναντήσεις θα ολοκληρωθούν τον Ιανουάριο του 2014.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα συντονίζει η ψυχολόγος Ελισάβετ Γεωργίου και εθελοντικά υποστηρίζουν οι κυρίες Ελένη Βασιλάκου, προϊσταμένη εργαστηριακού τομέα Νοσοκομείου Άργους, Βασιλική Γιάννου, νοσηλεύτρια αναισθησιολογικού τμήματος Νοσοκομείου Άργους,  Μαρία Δρούλια, νοσηλεύτρια παθολογικής κλινικής Νοσοκομείου Αργους και Μαρία Σταματοπούλου, νοσηλεύτρια -  εκπαιδεύτρια Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Άργους & Τρίπολης.

Η ψυχολογική στήριξη των ασθενών και των φροντιστών τους αλλά και η παροχή φροντίδας, πρώτων βοηθειών και ενημέρωσης για την εθελοντική αιμοδοσία είναι τα θέματα στα οποία εστιάζει η εκπαίδευση.

Το πρόγραμμα απευθύνεται στους φροντιστές όχι μόνο καρκινοπαθών αλλά και άλλων ασθενών. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι εθελοντές λαμβάνουν μέρος σε μια ομάδα στήριξης του έργου τους, ενώ παράλληλα συμμετέχουν σε ειδικές δράσεις που οργανώνει ο Σύλλογος.

Προσφορές

Προηγ. Επόμ. Σελίδα:
Πωλείται το nafplioproperties.gr

Πωλείται το nafplioproperties.gr

Πωλείται δυναμική ιστοσελίδα με το domain name nafplioproperties.gr, σχεδιασμένη για επιχείρηση Real Estate, σε Ελληνική και...

Κατασκευή Δυναμικής Ιστοσελίδας - Δώρο 1.000 επαγγελματικές κάρτες

Κατασκευή Δυναμικής Ιστοσελίδας - Δώρο 1.000 επαγγελματικές κάρτες

Προσφορά Kinisis ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.: Κατασκευή Δυναμικής Ιστοσελίδας από 390€. Δώρο 1.000 επαγγελματικές κάρτες. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται η...